9400 Sopron, Frankenburg út 6 • +36 30 9563 123+36 99 506 663

  • Neufeldi merülés

    Neufeldi merülés

    Legközelebbi időpont: 2019.....

« vissza a listához

Merülés Neufelden

2019.június. 1. - 2020.december.31.

Merülés Neufelden
Édesvízi kalandozások Ausztriában

Gyakorlott oktatókkal, merülésvezetőkkel várunk benneteket májustól-októberig előre egyeztetett időpontban, hogy bemutathassuk nektek a soproni búvárok legfőbb tavi merülőhelyét.

Soproni búvárközpontunkban palackbérléssel és töltéssel valamint komplett felszerelésbérléssel, transzferrel, merülésvezetéssel vagy akár szállásfoglalással is tudjuk segíteni neufeldi merüléseiteket.
Neufelder See
A tó Soprontól 25 km-re található.

A tó mérete 1 km2,
hossza 1,8 km,
maximális mélysége 25 m ...

A Neufeldi tavon kijelölt merülési zónák vannak a merülni vágyó búvárok részére, hogy ne zavarjuk egymást a hajós illetve strandoló
közönséggel.

Az egyik lehetőség a strand területéről indul ahonnan érdekes felfedezőtúrákat lehet tenni bármely irányban vagy kijelölt gyakorlópályákon lehet tapasztalatokat gyűjteni illetve vízalatti stégeken gyakorolni.
Nyáron a strandon öltöző, mellékhelyiség, zuhanyzó, büfé is található és a nem merülők is találnak itt mindenféle elfoglaltságot. A gyerekeket kiépített csúszdákkal, játékokkal várják természetesen belépő ellenében.

A másik merülési lehetőség a tó túloldalán lévő helyi búvárbázistól lehetséges, ahol szintén belépő ellenében kultúrált környezetből (büfé, öltöző, zuhanyzó stb.) kényelmes vízbejutás után kalandozhatsz a picit nyugodtabb vizekben.
Tavi merülések viszonylatában sokszor igen kedvező látási viszonyok között és aránylag normális hőmérsékletű vízben csodálhatjuk az itteni élővilágot melyet főként édesvízi rákok, keszegfélék rajai, naphalak, szép túrkáló pontycsapatok, egészen nagyra növő csukák, harcsák, angolnák, sügerek jelentik.

A viszonylagos közelség mellett a tó vonzereje a víz alatt kiépített gyakorlópálya, ahol változó mélységben elhelyezett trepnik, csónak, nagy átmérőjű csövek, nagyméretű Poseidon szobor és egyéb vicces figurák találhatóak. Az objektumok között a merülési útvonalak kötelekkel vannak megjelölve.
A látótávolság a trepnik közelében a tó népszerűsége miatt közepes, viszont onnan kicsit eltávolodva 7-10 méterre is számíthatunk.

Nyaranta a felszín közelében a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik, viszont 10 méter alatt már nem árt a vastagabb vagy dupla, vagy akár a szárazruha sem.

Az elszántabb szárazruhás búvároknak természetesen segítünk az októbertől-májusig tartó időszakban is hidegvizes merülési terveik megvalósitásában!

További információk Neufeldről (Lajtaújfalu) a wikipédián:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lajta%C3%BAjfalu
További információ Neufeldről a Divecenteren:
http://www.divecenter.hu/merulohely/7

Egy kis videó egy merülésünkről:

http://www.cormoran.hu/hu/galeria.html

Érdekel? Kérdésed van? Tedd fel!

Küldés
Hírlevél
feliratkozás
Újdonságok !
Akciók!
Túlélőkészlet
Divecenter hírek
Partnereink

© 2020 | Cormoran Sportüzlet és Búvárközpont, Sopron

Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás